Melankolsk, stemningsfuld poesi om afsked, savn og ensomhed – Jeg er blevet et hylster af Linus Carlsen

Jeg er blevet et hylster af Linus Carlsen

Digte – Arkiv for Detaljer – 2019 – 53 sider – anmeldereksemplar fra forlaget

jeg er ret sikker på at det kan / ses på mig / hvordan ingenting rigtigt betyder noget længere / hvordan ingenting rigtigt hænger ved

Som med Arkiv for Detaljers øvrige udgivelser er mit første indtryk af Jeg er blevet et hylster at det er en utroligt fin bog med et eksperimenterende æstetisk udtryk. Klar blå farve på kraftigt hvidt kvalitetspapir, overraskende format, syet i hånden. Feinschmeckerbøger. Der er trykt både røde og blå udgaver af bogen, og det var den blå der landede i mine hænder. Passende. Blå som den melankoli der gennemsyrer digtene, ensomhedens dybe blå.

Jeg er blevet et hylster er digte om forandring, om tidens ustoppelige gang, som sandkorn ud mellem fingrene. Afmagt, savn, melankoli. Trods bogens beskedne antal ord, fyldte den mig op til randen, tyngede mig med blå følelser. Det er ikke ligefrem begynderdigte, det er tung, tvetydig poesi.

De små glimt af livsglæde, som pressemeddelelsen bebuder, er der forsvindende få af, og bogen er faktisk næsten uoverkommeligt melankolsk, afmægtig og vemodig. Dette fordi de følelser der beskrives så elegant og sanseligt føles absolut genkendelige, som en spejling af mit sinds mørkeste afkroge. En læsning der mere end noget andet føles som et fald, ned i intetheden, et fald mod en afgrund, en afsked, en evig forandring. Indhyllet i en krop med et udskifteligt indre, en meget genkendelig følelse af et jeg og et vi, som brydes og udviskes, bliver et fjernt minde, næsten fremmed med tiden. Følelsen af at have forlagt den person, man engang var og det fælles rum, en tosomhed var.

i udkanten / venter vi / let berørte / af de mennesker / vi var

Ligesom bogens narrativløse form er jeg ude af stand til at skrive en sammenhængende anmeldelse af Jeg er blevet et hylster. Ligesom digtene er følelser der har manifesteret sig som bogstaver er min læsning ren følelse. Læs den, hvis du har overskud på livsglædekontoen og trang til et skud kvalitetspoesi i lækker indpakning. Spring den over hvis du er i eksistentiel krise eller lagt ned af en vinteren-der-blev-væk-depression. Fire ud af seks hjerter herfra.

hjerter4

Find dit eget eksemplar her.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s