KULTURKALENDEREN: MAJ

4b0d1d11d97a57e0a2803d5b26078a56

Maj er ofte den første måned, hvor vi får en lille forsmag på sommeren. Min maj skal fyldes med spændende litteraturarrangementer, øl i forårssolen og inspirerende debatarrangementer. Og måske et lille smut forbi børnemusikfestivallen på Nørrebro – hvis ikke mængden af fremmede børn gør det for uoverskueligt 🙂

Here goes, månedens kulturelle anbefalinger:

Hvad: Friktion holder åben redaktion.

Onlinemagasinet Friktion inviterer indenfor i redaktionen, når næste nummer af magasinet skal skabes – denne gang med temaet offentlighed. Kom og deltag i det kollektive redaktionsarbejde hos et de allerbedste online magasiner om køn, krop og kultur.

Arrangementet er en del af Talk Town, som har en masse spændende events på plakaten – tjek det ud her !

Hvor: Københavns Hovedbibliotek

Hvornår: 18.-20. maj, fra kl. 17.30


Hvad: ArtBar/kunst og rock’n roll

Cph Art Week står bag dette lækkert sammensatte arrangement på Idealbar i København (baren ved Vega), som byder på et fint udvalg af kunstnere, musikere og forfattere. Jeg glæder mig særligt til at opleve den litterære del af eventet, som bl.a. byder på navne som Caspar Eric, Katrine Grünfeld og Jacob Skyggebjerg.

Og bedst  af alt – der er gratis adgang!

Hvor: Idealbar, Enghavevej 40, 1674, København V

Hvornår: 4. maj, kl. 19-02


Hvad: Debatarrangement om had mod muslimer

4 eksperter sættes i stævne, i en debat om et stigende had mod danske muslimer, hvordan det kommer til udtryk og hvordan man eventuelt kan komme det til livs. Hadmaskinen er det lidt kiksede navn på arrangementet, som er gratis at deltage i. De fire eksperter er:

Mira Skadegård, studieadjunkt ved Aalborg Universitetet, forsker især i strukturel diskrimination og vil fortælle om forskellige former for racediskrimination, der findes overalt i det danske samfund som fx mikro-diskrimination, implicit, strukturel og institutionel diskrimination.

Det jødiske Samfunds overrabbiner Jair Melchior, der siden angrebet på synagogen i februar 2015 har levet sit liv omgivet af bevæbnet politi, vil fortælle om den ældste hadmaskine af alle, antisemitismen, og om de retninger, antisemitismen udvikler sig i her i Danmark.

Advokat Niels-Erik Hansen, menneskerettighedsadvokat med mange års erfaring fra blandt andet sin tid som leder af Dokumentations- og Rådgivningscentret om Racediskrimination (DRC), vil fortælle om de danske myndigheders mangelfulde håndhævelse af de regler, der findes om hadtale og hadforbrydelser.

Integrationskonsulent Katina Ali Rasmussen, formand for Amal Hayat Danmark, der arbejder med antiradikalisering, slutter af med at fortælle om arbejdet med radikaliserede unge, der synes at have i hvert fald to ting til fælles, en mangelfuld religiøs ballast, og følelsen af at være afvist af samfundet.

Hvor:  Københavns Hovedbibliotek

Hvornår:  4. maj kl. 18-19.45


Hvad: Ølfestival

Navnet giver sig selv – der skal hældes øl indenbords. Danske ølentusiaster står bag dette fremragende event, som finder sted for 17. gang i træk. På festivallen kan man møde forskellige små danske og udenlandske bryggerier og hænge ud med ligesindede ølelskere. Indgang fra 125 kr.

Hvor: Lokomotivværkstedet, Otto Busses Vej, 2450 København

Hvornår: 18.-20. maj


Hvad: Latinamerikansk forfatterseminar: María Luisa Bombal

Tredje seminar i rækken omhandlende latinamerikanske forfattere, finder vi en af de få kvindelige forfattere fra denne geografiske placering, som har fået international succes – nemlig María Luisa Bombal. Hendes bøger er fulde af surrealistiske elementer og tager fat på feministiske, politiske og erotiske tematikker. Arrangementet koster 50 kr. i indgang (dog kun 30 for studerende).

Hvor: LiteraturHaus, Møllegade 7, 2200 København N

Hvornår: 23. maj kl. 20-23


Hvad: Teaterstykket ”Hår på den”

Teater Grob danner rammerne omkring det Reumertpris-belønnede teaterstykke ”Hår på den”, som handler om den moderne, frie kvinde og de krav og forventninger hun mødes med. Stykket skulle efter sigende være grænseoverskridende og satirisk, hvilket er sød, sød musik i mine ører. Medvirkende i stykket er Özlem Saglanmak, Patricia Schumann og Marie Louise Wille og billetter kan købes her.

Hvor: Teater Grob, Nørrebrogade 37, 2200 København N

Hvornår: 16. maj – 6. juni

OBS: Anmeldelse er på vej.


Hvad: Børnemusikfestival på Nørrebro

Ganske gratis, rytmisk børnefestival på Nørrebro, som har en række lækkert og børnevenligt musik på programmet. Jeg kan ikke helt beslutte mig for, om jeg synes det lyder enormt hyggeligt, eller frygteligt kaotisk. Vi får se!

Hvor og hvornår:

18.-19. maj, kl. 09.30-11.30: Den bemandede Legeplads H.T.Øst
20. maj, kl. 13-16: Thorsparken
21. maj, kl. 13-16: Krakas Plads

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s